Informatie over Kinghorn

De doelgroep waar Kinghorn zich op richt is een brede doelgroep. Van kinderen in de basisschoolleeftijd tot de bejaarde medemens en alle leeftijdscategorieŽn daar tussenin, kortom: iedereen die hulp nodig heeft kan terecht op deze boerderij.

Op Kinghorn is er sprake van een breed concept omdat het mogelijk is om een zo breed mogelijke doelgroep te bedienen. Hier is bewust voor gekozen omdat Kinghorn een afspiegeling wil zijn van de maatschappij, uiteindelijk zal iedereen op een gegeven moment ook weer terug keren in de maatschappij. Dit betekent dat Kinghorn, naast zijn cliŽnten, ook deze maatschappij naar binnen haalt. Dit wordt vorm gegeven door de kinderboerderij, een deel van de horecahoek (namelijk het erfterras) en natuurlijk het winkeltje, op gezette tijden open te stellen voor publiek. Voorbijgangers (fietsers, wandelaars, toeristen) kunnen in alle rust een bezoekje brengen aan de kinderboerderij en/of het winkeltje en, indien zij dit wensen, even uitrusten op het terras onder het genot van een versnapering. Dit biedt voor cliŽnten de mogelijkheid om de bezoekers te ontmoeten, een praatje te maken of te bedienen op het terras, de kinderen een rondleiding te geven op de kinderboerderij of de producten te verkopen in het winkeltje.

Ook zullen de cliŽnten onderling natuurlijk (veel) contact hebben. Ze zullen veelal samenwerken en daardoor leren om naar elkaar te luisteren, elkaar te waarderen en te respecteren, kortom: sociaal vaardig(er) worden. Dit alles uiteraard onder begeleiding van professionele begeleiders. Uit bovenstaande kan geconcludeerd worden dat Kinghorn op iedere vraag een passend antwoord heeft.


Voorbeelden van cliŽnten van Kinghorn

Een jongere leerplichtige (-18) die uitvalt binnen het onderwijssysteem omdat hij bijvoorbeeld
(multi)problematisch is.
Kinghorn biedt hulp in de vorm van dagbesteding, onderwijsadvies
en begeleiding, sovatraining en/of huiswerkbegeleiding.
Een (beperkt)verstandelijke en/of lichamelijk
gehandicapte die een dagbesteding zoekt.

Op Kinghorn kan gewerkt worden op de kinderboerderij, in de groentekas, de timmerwerkplaats, de technische werkplaats, de horecahoek en/of het winkeltje. Daarnaast bieden wij een stuk educatieve begeleiding omdat de werkzaamheden gekoppeld worden aan educatieve thema's.Een persoon die als gevolg van een depressie/burn-out
even tot zichzelf wil moet komen.
Kinghorn biedt de rust, de ruimte en de begeleiding om
dit te verwezenlijken.
40-plussers met dementie, psychische of verstandelijke beperking die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding.
Op Kinghorn is genoeg te doen om te genieten met professionele begeleiding.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden om aan te geven wat er op Kinghorn mogelijk is. Wilt u graag weten wat Kinghorn voor u of voor iemand in uw omgeving kan betekenen? Vul dan gerust het contactformulier in en wij nemen contact met u op.


Samenwerkende partners van Kinghorn

Op dit moment heeft Kinghorn een samenwerkingsverband met:
De Pastorie, kleinschalig wonen te ZeerijpOverige samenwerkende/verwijzende organisaties:
- Lentis Jonx
- Traject 58
- VNN
- MEE Groningen/Delfzijl
- ULD Ambulante hulpverlening te Groningen
- William Schrikker
- Huisartsen Loppersum
- OBS de Zandplaat
- ElkerTolweg 10, 9914 TA Zeerijp
t) 0596 - 573078
m) 06 - 22382239
e) info@kinghorndebredeboerderij.nl

HOME  INFO  SECTOREN  OPKAMER  CONTACT  ONTWERP EN ONTWIKKELING: STUDIO BAS KLUITER
FOTOGRAFIE: HIDDEMA FOTOGRAFIE